Poistuminen | Toimielimet | Vanhus- ja vammaisneuvosto | Pöytäkirja 04.09.2012 | Avaa haku

Vanhus- ja vammaisneuvosto
Pöytäkirja 04.09.2012 Pykälä 11



Vanhus- ja vammaisneuvosto
§ 11
04.09.2012

 

TILANNEKATSAUS VANHUSTENHUOLLON STRATEGIAN, PALVELUSETELIN JA MUIDEN VANHUSTEN JA VAMMAISTEN PALVELUIDEN TILANTEESTA KUNNNASSA 

VVNEUV § 11
Askolan vanhus- ja vammaisneuvosto on osallistunut aktiivisesti kunnan vanhustenhuollon strategian valmisteluun.
Uusi vanhustenhuollon strategia on kunnanvaltuuston hyväksyttävänä 30.8.2012 ja tulee senjälkeen toteutettavaksi.

Palvelusetelin käyttöönottoa on valmisteltu ja aloitettu pienimuotoisesti sen myöntämistä. Vuoden 2013 talousarviossa siihen tarkoitukseen tultaneen varaamaan jo enemmän määrärahaa käytön laajentamiseksi.

Ajankohtaista on myös valmistella vuoden 2013 talousarvioehdotukseen tulevia vammaispalveluiden määrärahoja ja kotihoidon tukipalveluita ym.

Kunnassa on tekeillä talousselvitys, jossa etsitään mahdollisia uusia toimintatapoja tai rakenteellisia muutoksia, joiden avulla kunta selviää taloudellisista vaikeuksista ja peruspalvelut voidaan turvata tulevaisuudessakin.

Päätösehdotus:

Viranhaltijat antavat neuvostolle ajankohtaiskatsauksen kunnassa tehdyistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista.
Vanhus- ja vammaisneuvosto tekee omat ehdotuksensa siitä, mitä asioita peruspalveluja järjestettäessä pidetään tärkeinä ja välttämättöminä ja miten priorisointia neuvoston näkökulmasta olisi mahdollista tarvittaessa tehdä.

Päätös:

Vanhustenhuollon strategia on hyväksytty Askolan kunnanvaltuustossa 30.08.2012.

Strategian sisältämiä tavoitteita ja toimenpiteitä ryhdytään toteuttamaan tulevissa talous- ja toimintasuunnitelmissa.
Vanhustenhuoltoa koskeva tulevaisuuden muutos on Mäntyrinteen hoitopaikkojen muuttaminen tehostetun palveluasumisen paikoiksi. Muutoksen vaatima remontti osastoilla tehdään osa kerrallaan ja remontti toteutetaan pääasiassa Mäntyrinteelle ja vanhustenhuoltoon osoitetuilla testamenttivaroilla.
Palvelusetelin käyttö on toistaiseksi ollut vähäistä, palveluntuottajia on tähän mennessä hyväksytty neljä. Palvelusetelihankkeessa ollaan tehty yhteistyötä muiden Itä-Uudenmaan kuntien kanssa.

Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti ehdottaa, että tulevaa talousarviota laadittaessa ja päätettäessä tulisi huomioda seuraavat asiat:
- vanhustenhuollon strategiassa päätettyjen asioiden toteuttaminen
- kotihoidon kehittäminen koko kunnan alueella
Tulevissa kuntarakennetta tai yhteistoiminta-aluetta koskevissa neuvotteluissa / sopimuksissa on huomioitava askolalaisten peruspalvelujen säilyminen ja laatu sekä turvattava ammattitaitoisen työvoiman ja yksikköjen vetäjien pysyminen palveluja tuottamassa.

  




©