Poistuminen | Toimielimet | Vanhus- ja vammaisneuvosto | Pöytäkirja 04.12.2012 | Avaa haku

Vanhus- ja vammaisneuvosto
Pöytäkirja 04.12.2012 Pykälä 16



Vanhus- ja vammaisneuvosto
§ 16
04.12.2012

 

VANHUSPALVELULAKI 

VVNEUV § 16
Laki "Iäkkään henkilön sosiaali- ja terveyspalvelujen saannin turvaamisesta" (Vanhuspalvelulaki) on tulossa voimaan 1.7.2013.
Hallitus esittää lakia, jonka tavoitteena on varmistaa, että iäkkäät ihmiset saavat yksilöllistä tarpeittensa mukaista hoitoa ja huolenpitoa yhdenvertaisesti koko maassa.
Lailla täsmennettäisiin kunnan velvollisuuksia ja vahvistettaisiin iäkkäiden henkilöiden mahdollisuutta saada tarvitsemansa palvelut.

Lakia sovellettaisiin vanhuuseläkeikäiseen väestöön sekä sellaiseen iäkkääseen henkilöön, jonka toimintakyky on merkittävästi heikentynyt ikääntymisen myötä alkaneen tai pahentuneen sairauden tai rappeutumisen vuoksi.
Kotiin annettavat palvelut ovat ensisijaisia ja hoitojärjestelyjen pysyvyys tulee turvata.
Palvelutarve on selvitettävä monipuolisesti ja viivytyksettä.
Kuntien on suunniteltava iäkkäiden palvelut ja toimintyksiköiden palvelujen laatu varmistetaan valvonnalla.

Päätösehdotus:

Vanhus- ja vammaisneuvosto merkitsee asian tietoon saaduksi. Samalla voidaan todeta, että Askolassa on jo toteutettu laissa säädettyjä velvoitteita. Kunnan vanhuspoliittinen ohjelma vahvistettiin vuoden 2012 aikana ja siinä on linjattu ikäihmisten palvelujen kehittämistä.
Todetaan, että lain velvoitteiden toteuttaminen ja huomioon ottaminen käytännön toiminnassa jää kunnan viranhaltijoiden ja uusien v. 2013 aloittavien luottamuselinten tehtäväksi.

Päätös:

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


 

  




©